Kennisnetwerk Mobiliteitshubs

Mobiliteitshubs zijn fysieke schakels tussen vervoersmodaliteiten, die naast hun mobiliteitsfunctie ook als concentratiepunt voor ruimtelijke ontwikkeling kunnen dienen. Ze kunnen bijdragen aan verschillende beleidsdoelen. Bijvoorbeeld aan het autoluw maken van steden. Een effectieve uitwerking van mobiliteitshubs vraagt om een verbijzonderde vorm van integrale gebiedsbenadering; namelijk een hub waar energie, mobiliteit en ruimte elkaar versterken. Samenwerking tussen de provincie, regio, gemeenten, ontwikkelaars en mobiliteitsaanbieders is hierbij essentieel. Mobiliteitshubs.nl inspireert en biedt een selectie van kennis om hiermee aan de slag te gaan!

Meer over mobiliteitshubs

301 Posts
180 Professionals

Nieuws

Europese vergelijking richtlijnen hellingspercentage fietsinfra

ECF komt met aanbevelingen voor de maximale hellingspercentages en het ontwerp van de infrastructuur. Hellingen zijn belangrijk als het gaat om toe...

Stationstuinen Barendrecht: groen, compact én goed bereikbaar door slim parkeren

In de nieuwe Barendrechtse woonwijk Stationstuinen komen wonen, werken, leren en recreëren samen. Een groene, gezonde leefomgeving die goed be...

De ene hub is de andere niet

Matthijs van Orsouw en Thijs van de Wiel (XTNT) deden onderzoek naar de inzet van hubs. “Het lastige van hubs is de vraag wat de definitie pr...

Verslag vierde regiobijeenkomst mobiliteitshubs in Groningen

De regio Noord was op 9 november in Groningen aan zet tijdens de vierde CROW-regiobijeenkomst Mobiliteitshubs voor iedereen!

Uitgelichte thema's

Ov-knooppuntontwikkeling

Ov-knooppuntontwikkeling

Ov-knooppunten vormen samen met het netwerk de keten waarover reizigers reizen. Ze verbinden onze steden en dorpen...

1 document - 1 nieuwsbericht

Documenten

Afbeelding van Ontwerpwijzer voetgangers

Ontwerpwijzer voetgangers

Publicatiedatum:
Uitgever:
CROW
Handboek met kennis die nodig is bij het maken van voetgangersbeleid, het vaststellen van het voetgangersnetwerk, het ontwerpen van voetgangersvriendelijke infrastructuur en het beheer en onderhoud.
1 link toegevoegd
Afbeelding van Regiobijeenkomst Randstad-Noord - Mobiliteitshubs voor iedereen!

Regiobijeenkomst Randstad-Noord - Mobiliteitshubs voor iedereen!

Publicatiedatum:
Uitgever:
CROW
Presentaties van de regiobijeenkomst Mobiliteitshubs voor iedereen van 5 oktober 2023.
Afbeelding van Smart Mobility Magazine Editie 2

Smart Mobility Magazine Editie 2

Publicatiedatum:
Uitgever:
CROW
De 2de editie van het blad heeft als thema 'vier jaar krachtenbundeling' en bevat een aantal visies van experts op het gebied van Smart Mobility waaronder Deelmobiliteit, hubs, en MaaS.

Altijd op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het thema mobiliteitshubs en duurzame gebiedsontwikkeling met de nieuwsbrief van het Kennisnetwerk Mobiliteitshubs. Meld je aan en ontvang een overzicht van de laatste nieuwtjes, nieuw gepubliceerde kennisproducten en inspirende bijeenkomsten of events.

Meld je aan