Activiteit

Kennisbijeenkomst Ruimte voor succes: duurzame gebiedsontwikkeling en ov

10 mei
2022
10 mei 2022
12:15 tot 17:00
Evenement
19 april 2022 | 2 minuten lezen

CROW en de provincie Utrecht houden op dinsdag 10 mei een gratis kennisbijeenkomst over verschillende Utrechtse ov-knooppunten. De ontwikkeling van die knooppunten kan zorgen voor een belangrijke doorbraak en kan als vliegwiel werken voor een optimale deur-tot-deurreis. Schrijf je in via de link

 

Hoe dan?

De ontwikkeling van multimodale ov-knooppunten heeft een indrukwekkende vlucht genomen. Door de schaarse ruimte in ons land kijken we nu anders naar het bundelen van verschillende modaliteiten op één en dezelfde locatie. We springen steeds slimmer om met dubbel grondgebruik en met ontwerp en inrichting van de ruimte voor verblijven en ontmoeten. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

Hoe kan het ov-knooppunt als vliegwiel dienen voor een optimale deur-tot-deurreis? Als een plek waar we de ontwikkeling van natuur, recreatie en duurzame woningbouw integraal op een hoger plan tillen? Waar mensen verblijven, elkaar ontmoeten, werken en wonen op een innovatieve, inclusieve en duurzame manier? 

Dit gaan we samen ontdekken op dinsdag 10 mei. We nemen je mee in de vorm van een carrousel langs verschillende Utrechtse knooppuntprojecten. We leren van elkaars praktijkervaringen en gaan actief aan de slag met vervolgacties.

Gedeputeerde Arne Schaddelee: "Samen bereiken we meer met de Utrechtse ov-knooppunten. Laten we onze kennis en ervaring daarom bundelen op 10 mei!"


Bron afbeelding: KaiserVR 

 

Voorlopig programma 

 
- Inloop en ontvangst 
 
- Opening door dagvoorzitter Tom Daamen (TU-Delft)
 
- Videoboodschap Gedeputeerde Arne Schaddelee (gedeputeerde mobiliteit provincie Utrecht)
Het belang van grote en kleine knooppunten in nationaal en regionaal perspectief en de ambitie van het Uitvoeringsprogramma multimodale knooppunten van de provincie Utrecht.
 
- Gastspreker Justien Marseille (The Future Institute)
Futurist Justien Marseille staat stil bij het ontstaan van trends en paradigmaverschuivingen die het succesvolle knooppunt van de toekomst beïnvloeden. 
Is te verwachten dat deze knooppunten zich doorontwikkelen tot nieuwe vestigingsplaatsen? Plaatsen waar kleinschalige lokale agricultuur wordt aangeboden en de passant tegelijkertijd reiziger, werknemer en recreant is? Welke rol heeft de auto nog in een wereld waar verbinden belangrijker wordt dan verplaatsen? En verbinden deze knooppunten dan nog de oude steden, of ontstaat een nieuw netwerk? Een netwerk waarin Nederland niet langer gezien wordt als een vol land, maar op de tekentafel opnieuw, nu als lege stad, wordt ingekleurd? 
 
- Met kennis van zaken, werken aan knooppuntontwikkeling (Frans Bekhuis, CROW)
 
In een viertal rondes nemen we u mee langs onderstaande knooppunten en casus deelmobiliteit:
 
- Gemeente Stichtse Vecht, casus knooppunt Breukelen
 
- Gemeente Veenendaal, casus knooppunt Veenendaal Centrum

- Gemeente Amersfoort, casus knooppunt Amersfoort Schothorst
 
- Deelmobiliteit en knooppunten in landelijk gebied
 
- Plenaire afsluiting

- Borrel

Locatie

Archimedeslaan 6
3584BA Utrecht
Nederland
NieuwsAgendaThema'sSoorten hubsDocumentenOver het kennisnetwerk