Huisregels

Met deze huisregels willen we graag borgen dat het Kennisnetwerk Mobiliteitshubs een prettige en veilige plaats is en blijft voor iedere bezoeker en door iedereen op de juiste manier kan worden gebruikt. Heb je vragen of opmerkingen over één van deze huisregels stel ze via community@crow.nl. We beantwoorden je vragen graag.

Lid worden

 • Maak slechts één account aan. Schaduwaccounts worden niet op prijs gesteld en zullen worden verwijderd.
 • Een account is een persoonlijk profiel - gebruik daarom alleen jouw echte naam en een geldig e-mailadres. Gebruik geen alias en/of een vals of verzonnen e-mailadres of een e-mailadres van iemand anders.
 • Kies voor een profielfoto waar je duidelijk op staat. We stellen het op prijs dat iedereen op het platform, kan zien wie je bent. Dit bevordert onderlinge relaties in het netwerk. Jouw naam en foto komen automatisch bij alle bijdragen te staan die je aan het platform levert.
 • Al jouw (registratie)gegevens zijn vertrouwelijk en beveiligd opgeslagen. Echter, elk gebruik van het account via jouw gebruikersnaam en wachtwoord is jouw eigen verantwoordelijkheid. Ook wanneer jouw gebruikersnaam en wachtwoord door derden worden gebruikt. CROW is niet aansprakelijk voor enige schade die wordt veroorzaakt uit het toekennen en/of toezenden van gebruikersnamen en wachtwoorden en uit welk gebruik daarvan ook. Vermoed je dat iemand misbruik heeft gemaakt van jouw account? Laat het ons dan weten via community@crow.nl.
 • Op de verwerking van jouw persoonsgegevens is ons Privacy Statement van toepassing.

Plaatsen van berichten en reacties

 • Als je een nieuw bericht start, houd dan de titel/onderwerp zo kort mogelijk. Dit komt de leesbaarheid ten goede. Zo kunnen andere sneller en beter zien waarover jouw bericht gaat en kunnen zij (of wij) je zo goed mogelijk helpen. Te lange titels kunnen we zonder bericht aanpassen.
 • Plaats jouw bericht in de juiste categorie/thema. We kunnen een bericht eventueel tussen categorieën en/of thema's verplaatsen.
 • Blijf 'on-topic' in een bepaalde categorie of thema. Plaats alleen berichten over zaken die met een bepaalde categorie of thema te maken hebben. 'On topic' blijven geldt ook voor reacties. 
 • Plaatst een bericht maar één keer. Het heeft echt geen zin om hetzelfde bericht in verschillende categorieën en/of thema's te plaatsen. We verwijderen dubbele berichten zonder bericht.
 • Als je eenmaal een bericht hebt geplaatst, kun je dat niet meer verwijderen. Check dus voordat je op 'plaatsen' drukt, goed of alles goed is. Alleen wanneer je een goede reden hebt waarom iets moet worden verwijderd, kun je een bericht sturen naar de Community Manager.

Inhoud van berichten en reacties

 • Berichten en reacties van professionals op het platform worden niet vooraf aan plaatsing door CROW gelezen of goedgekeurd. Uitzondering hierop zijn de documenten. Bijdrage geven uitsluitend het perspectief en de mening weer van de persoon die de bijdrage heeft geplaatst en vertegenwoordigd niet per se de zienswijze van CROW.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de (inhoud van) berichten die je op het platform deelt; niet een andere professional en ook CROW niet. Zorg dus voor duidelijkheid en juistheid, goed gemotiveerde meningen en/of onderbouwde standpunten.
 • Plaats geen stukken tekst van iemand anders waarvan je de rechten niet bezit. Als het stuk elders op internet terug te vinden is, plaats er dan een link naartoe.
 • Wanneer je een bericht plaatst, een vraag stelt of antwoord geeft, een idee deelt of enige andere activiteit die je op het platform onderneemt, dan geef je CROW uitdrukkelijk en onherroepelijk toestemming om deze informatie (digitaal) op te slaan, openbaar te maken en te gebruiken. Denk hierbij aan verbetering van onze diensten en/of producten en/of marketingdoeleinden. Zonder dat je hiermee aanspraak maakt op enige (financiële) vergoeding. Zet nooit privégegevens - (e-mail)adressen, adresgegevens en/of telefoonnummers - in berichten. Onthoud dat alles dat je met en op het platform deelt, openbaar is en toegankelijk voor iedereen. Persoonlijke informatie in berichten zal te allen tijde worden verwijderd.
 • Zorg voor leesbare berichten; gebruik niet te lange stukken tekst. Maar waar nodig maak gebruik van leestekens en alinea's. Niets leest moeilijker dan één grote brei aan tekst zonder aanknopingspunten.
 • Gebruik in de titel en de tekst niet alleen maar HOOFDLETTERS. Dit wordt vaak ervaren als schreeuwen en dat vinden we ongepast. En hoewel we ons heel goed kunnen voorstellen dat je enthousiast bent: wees ook zuinig met uitroeptekens! Bovendien kun je jezelf afvragen of een overvloed aan hoofdletters, afkortingen, leestekens of emoticons, wel lekker leest voor anderen.
 • Een type- of spelfout vergeven we je natuurlijk best, maar gebruik altijd standaard Nederlands wanneer je een bericht schrijft of een reactie geeft.
 • Plaats of vraag geen illegale en/of shockerende inhoud of links hiernaartoe. Deze posts zullen worden verwijderd.
 • Plaats of vraag geen commerciële inhoud of links hiernaartoe; dit wordt vaak ervaren als spam en wordt niet gewaardeerd. Dit soort posts zullen worden verwijderd.
 • Gebruik geen onnodige quotes en/of/citaten. Het overnemen van de gehele openingspost is écht niet nodig; iedereen zal begrijpen dat je daarop reageert.
 • Wees gerust kritisch, maar blijf altijd respectvol naar elkaar, ook in een (stevige) discussie. Provocatie, discriminatie, schelden, racisme, seksueel getinte berichten of ander schokkend of ongewenst gedrag draagt niet bij aan een goede sfeer die we graag met z'n allen willen creëren.

Spam & Adverteren

 • We zijn zeer streng op spam. Hoewel het in voorkomende gevallen opportuun kan zijn dat je een linkje deelt naar een pagina op de website van het bedrijf of organisatie waarvoor je werkt, wordt het actief promoten van je eigen bedrijf niet op prijs gesteld. Wees dus terughoudend met verwijzingen naar je eigen site of eigen werk.
 • Het is expliciet niet toegestaan om e-mailadressen te werven voor een promotiemailing ten behoeve van jouw bedrijf of organisatie. We stellen het ook niet op prijs wanneer je via het platform mensen vraagt om op jou (of iemand anders) te stemmen in enige vorm van wedstrijd.

Moderatie

 • Volg altijd de aanwijzingen van moderatoren en Community Manager op. Als je niet snapt waarom, vraag het dan gerust. We helpen je graag.
 • Houd je je niet aan de huisregels? En blijft dat zo nadat een moderator je heeft uitgelegd hoe we het liever zien? Dan kunnen we je bericht verwijderen. Weiger je meerdere waarschuwingen? Dan kunnen we zelfs je profiel verwijderen.
 • Houd je aan deze huisregels, de gebruikersvoorwaarden en natuurlijk aan de Nederlandse wet! Volg in voorkomende gevallen de aanwijzingen op van de moderatoren.‚Äč

Intellectueel Eigendom

 • Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van CROW is het niet toegestaan (onderdelen van) de website, gebruikersprofielen en/of andere teksten te kopiëren, verspreiden, wijzigen of op welke wijze dan ook in een ander document, website of ander materiaal te verwerken of op enige andere wijze ter beschikking te stellen aan derden.

Aansprakelijkheid

 • CROW is niet aansprakelijk voor de (juridische en/of andere) gevolgen van jouw activiteiten op het RAW platform, noch in, noch buiten Nederland.
 • CROW sluit elke aansprakelijkheid uit voor (directe en indirecte) schade, die voortvloeit uit of in relatie staat tot het gebruik van het RAW platform c.q. de (tijdelijke) onmogelijkheid om het platform te gebruiken en/of te raadplegen.

Samen naleven

 • Zie je zelf een ongepast bericht? Stuur dan een bericht naar de community manager en beschrijf waarom je dat bericht ongepast vindt. Doe dit alsjeblieft zo volledig mogelijk. We kunnen het bericht dan beter beoordelen en - indien noodzakelijk - gepaste actie op ondernemen. Zie je andere dingen die mogelijk niet in de haak zijn of tegen de spelregels ingaan? Stuur dan ook gerust een bericht naar de community manager.

Tips & Tops

 • Val op! Het platform is gebouwd voor en door professionals. Kom in contact met mensen met wie je gemeenschappelijke interesses hebt. Stel je vragen, deel relevante informatie en praat mee over onderwerpen rondom jouw passies en interesses, op een manier die jouw persoonlijkheid het beste weerspiegeld.
 • Blijf aardig Hoewel een grapje altijd welkom is, is het belangrijk om je te realiseren dat humor nooit iemand mag kwetsen. Wat jij als grapje bedoelt, kan door iemand anders worden opgevat als intimiderend, denigrerend of beledigend. Om dit te voorkomen willen we je vragen om geen grappen te maken ten koste van anderen. Wees je bewust van alle andere deelnemers op het platform.
 • Wees kritisch Positief kritische reacties en opbouwende kritiek zijn een vruchtbare voedingsbodem voor elke platform. Ze dragen bij aan gezonde gesprekken en discussies zonder dat mensen persoonlijk worden aangevallen. Wanneer je een reactie plaats op het platform, vraag jezelf dan af: "Zou ik dit antwoord ook recht in iemands gezicht durven te geven?" Wanneer het antwoord op die vraag "Nee" is, dan is het verstandig om je reactie te herzien.
 • Wees relevant Op het platform vragen anderen graag om jou input. Het is natuurlijk geen enkel probleem als je meedenkt over onderwerpen die jou na aan het hart liggen, maar zorg ervoor dat je 'on-topic' en relevant blijft. 
 • CROW behoudt zich het recht voor om - indien dat nodig is - deze spelregels te wijzigen. Wanneer we dat doen, zullen we dit natuurlijk melden.