Nieuwsbericht

Ruim 500 extra fietsparkeerplekken bij station Sassenheim

Profielfoto van Kennisplatform CROW
17 oktober 2023 | 1 minuut lezen

De nieuwe fietsenstalling op station Sassenheim is begin oktober officieel geopend. Een bijzondere mijlpaal die de gemeente Teylingen en de provincie Zuid-Holland samen met ProRail hebben gevierd. Met ruim 1.500 plekken om je fiets te stallen, is er weer voldoende ruimte voor de reiziger die met de fiets naar het station komt. Ook is de stalling nu overdag bewaakt.

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouders Marlies Volten en Elsbeth Koek, en Bart Verberne van ProRail, hebben de nieuwe fietsenstalling officieel geopend. Zij hebben hun fiets ‘ingecheckt’ door deze te registreren en te parkeren bij de nieuwe bewaakte stalling.

“Het is voor zowel de leefbaarheid als voor de economie ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat Zuid-Holland een goed bereikbare provincie blijft,” licht Frederik Zevenbergen toe. “Daarin zien we veel kansen voor de combinatie fiets en openbaar vervoer. Daarom investeren we als provincie graag in nieuwe fietsenstallingen bij stations, zoals hier in Sassenheim waar er 500 plekken bij zijn gekomen.” In totaal komen er zo’n 15.000 fietsparkeerplekken op stations bij in Zuid-Holland.

Veilig je fiets stallen

Niet alleen is het aantal fietsparkeerplekken flink uitgebreid, ook aan de veiligheid is gewerkt. De gemeente Teylingen heeft in de nieuwe fietsenstalling een drietal maatregelen genomen: er zijn hekken geplaatst, bewakingscamera’s geïnstalleerd en toezichthouders zijn overdag aanwezig in de beheerdersruimte. De fietsenstalling is bemenst van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De oorspronkelijke versie van dit artikel is te lezen op www.zuid-holland.nl