Nieuwsbericht

23 november Mobiliteitshubs voor iedereen regio Oost in Arnhem. Ben je er bij?

Profielfoto van Kennisplatform CROW
14 november 2023 | 2 minuten lezen

Op 23 november is het zover, dan sluit regio Oost de reeks bijeenkomsten van de roadshow Mobiliteitshubs voor iedereen in 2023 af. Er zijn nog plaatsen beschikbaar ben je er bij? Je kunt je hier aanmelden.

In de regiobijeenkomst Oost wordt er stilgestaan bij het bestuurlijk belang van hubontwikkeling en word je bijgepraat over de Landelijke Actieagenda OV-knooppunten. Er is veel aandacht voor de stand van zaken in de regio. Bas Kippers geeft een schets van de opgaven rond knooppuntontwikkeling in de provincie Gelderland, Marc Beefting van de opgaven in Overijssel en Gerben Willemse van de opgaven in Flevoland. Daarnaast komen er een aantal praktijkcases voorbij, waaronder de hub in Culemborg, gebiedsontwikkeling rond station Kampen en de toepassing van serious gaming in Apeldoorn.

Voor wie interessant?

De bijeenkomst Mobiliteitshubs voor iedereen! is interessant voor professionals die betrokken zijn bij ov-knooppuntenontwikkeling. De beoogde doelgroep zijn professionals werkzaam bij overheden (vervoerregio’s, Rijk, provincies en gemeenten), vervoerbedrijven en projectontwikkelaars.

Meld je hier gratis aan.

Achtergrond

Ov-knooppunten vormen een belangrijke schakel in ons toekomstbestendige mobiliteitssysteem. Een integrale aanpak is essentieel bij de ontwikkeling van zo’n knooppunt. Het gaat immers niet enkel en alleen om het kunnen overstappen van de ene vervoerwijze naar de andere, maar juist ook om de combinatie met een aangenaam verblijfsklimaat. Dat verblijven kan gaan om wonen, winkelen maar ook een pakket ophalen of je kind naar de dagopvang brengen. Juist de verknoping van meerdere functies geeft de meerwaarde en verlaagt de overstap van de ene vervoerwijze naar de andere. Om dit mogelijk te maken, heb je dus veel partijen nodig. Maar hoe organiseer je dit op regionaal en lokaal niveau? Welke disciplines heb je nodig aan tafel en wat zijn goede voorbeelden uit de regio?

Om handvatten te bieden voor deze en andere vragen rond ov-knooppuntontwikkeling organiseert CROW in samenwerking met het ministerie van IenW op maat en in de regio de bijeenkomst Mobiliteitshubs voor iedereen! De bijeenkomsten zijn onderdeel van de terugkerende roadshow Actieagenda ov-knooppunten en staan in het teken van elkaar ontmoeten en kennisuitwisseling. 

Vorige edities

Regio Zuid: 4 april lees hier de terugblik   
Regio Randstad-Zuid: 18 september lees hier de terugblik
Regio Randstad-Noord: 5 oktober lees hier de terugblik
Regio Noord: 6 november terugblik volgt