Nieuwsbericht

Maatschappelijke coalitie overhandigt manifest "Samen verkleinen we de afstand" aan Kamercommissie

Profielfoto van Kennisplatform CROW
23 januari 2024 | 1 minuut lezen

Een diverse coalitie van 29 maatschappelijke partijen, waaronder KWF Kankerbestrijding, NS, FNV, Natuur & Milieu, Ieder(in), LSVb en de Fietsersbond, heeft de afgelopen weken samengewerkt aan een manifest om de bereikbaarheid van voorzieningen voor iedereen te verbeteren. 16 januari heeft Pieter Winsemius, voormalig minister van VROM, namens deze coalitie het manifest "Samen verkleinen we de afstand" overhandigd aan de Vaste Kamercommissie van Infrastructuur & Waterstaat.

In het manifest zijn zes concrete speerpunten opgenomen om de vaststelling van bereikbaarheidsdoelen, interdepartementale samenwerking en financiering stevig te verankeren in het beleid. De overhandiging vond plaats tijdens een bijeenkomst waarbij vrijwel alle fracties aanwezig waren, en de interesse van Kamerleden was opmerkelijk.

Wytske Postma, de nieuwe voorzitter van de commissie namens NSC, ontving het manifest namens de commissie. De coalitie moedigde commissieleden aan om de stukken over de bereikbaarheidsdoelen grondig door te nemen en hun standpunt te bepalen in aanloop naar het MIRT-debat op 22 januari.

Het manifest is beschikbaar op de website www.samenverkleinenwedeafstand.nl. Voor geïnteresseerden in hardcopy exemplaren staan deze ter beschikking en kunnen op aanvraag worden verstrekt.