Nieuwsbericht

20 april: Bijeenkomst rond Parkeren en Gedrag 

Profielfoto van Kennisplatform CROW
30 maart 2023 | 1 minuut lezen

Parkeerbeleid kan een zeer effectief middel zijn om mobiliteit en bereikbaarheid te beïnvloeden. Daarmee is het een cruciale schakel om maatschappelijke opgaven als het streven naar autoluwe steden aan te pakken. Maar hoe kom je tot maatregelen die daadwerkelijk een gedragsverandering in gang zetten?

Op donderdag 20 april lanceert CROW het magazine Parkeren en Gedrag waarin vragen rond gedrag in relatie tot parkeren aan bod komen. Om de lancering van het magazine te vieren organiseert CROW een gratis bijeenkomt rond dit thema

Lessen uit de praktijk

Tijdens de bijeenkomst staan we stil bij een aantal praktijkvoorbeelden uit het magazine. Deze voorbeelden schetsen de kansen en uitdagingen rond een integrale aanpak waarbij de reiziger centraal staat, hoe je verschillende partijen betrekt en aan welke knoppen je kunt draaien om parkeergedrag te sturen.

Zo vertelt Anne Lanting (gedragspsycholoog bij onderzoeks- en gedragsbureau Dijksterhuis & Van Baaren) hoe we vanuit verschillende visies over mobiliteit en parkeren tot duurzame gebiedsontwikkeling kunnen komen. Verder presenteert Klaas Jan Grafe (Groene Metropoolregio) de do’s en don’ts bij het ontwikkelen van gebieden en Peter Tinselboer (SHPV) staat in zijn sessie stil bij gedragsverandering versus parkeerhandhaving.

Meer informatie en aanmelden

Het volledige programma en meer informatie over het event is hier te vinden. Via dezelfde pagina kan je jezelf ook aanmelden voor het event.