Nieuwsbericht

Drenthe breidt fietstransferia uit

Profielfoto van Kennisplatform CROW
1 mei 2023 | 1 minuut lezen

Met vier nieuwe locaties is het netwerk van fietstransferia in Drenthe compleet. Het netwerk is gericht op de recreatieve fietser die bij de transferia terecht kan voor verhuur, onderhoud, reparatie, informatie en horeca.

In Drenthe bestaan al fietstransferia in Appelscha, Emmen, Exloo, Frederiksoord, Gasselte, Veenhuizen, Orvelte en Ruinen. Gedeputeerde Staten van de provincie hebben nu budget beschikbaar gesteld om ook in Zuidlaren, Assen, Meppel en Coevorden fietstransferia te realiseren. Er is dan bij elk Nationaal Park en significant natuurgebied in Drenthe een fietstransferium, beheerd door een lokale fietsondernemer.

Bij de fietstransferia zijn diverse soorten fietsen en andere tweewielers te huur voor recreatief gebruik. Fietsers kunnen er terecht voor onderhoud, reparatie en pechhulp. Op of nabij de fietstransferia is horeca en informatie over fietsroutes aanwezig.

De negen fietstransferia werken samen op het gebied van marketing en evenementen en wisselen kennis met elkaar uit. Ze verkennen de mogelijkheden om in de toekomst meerdaagse fietsarrangementen en bagagevervoer aan te bieden.