Nieuwsbericht

Genomineerden bekend voor prijs Meest duurzame mobiliteitshub

Profielfoto van Kennisplatform CROW
9 oktober 2023 | 1 minuut lezen

De jury van de prijsvraag 'Hoe ontwerp je de meest duurzame mobiliteitshubs' heeft drie inzenders genomineerd voor de hoofdprijs van 10.000 euro: hub Groningen Drenthe (met mobiliteitshub Roden Centraal), Witteveen+Bos (met HUB ME-NU!) en tanQyou (met Transferium Marsum).

De jury vindt Roden Centraal een mooi voorbeeld van hoe een hub het mobiliteitsdomein en het sociale domein met elkaar verbindt. Het gaat hier om een knooppunt van kennis, vervoer, horeca en ontspanning. Aandacht is er voor zowel het verkeerskundig als ruimtelijk ontwerp vanuit het idee dat de mens centraal staat. ­­­Roden Centraal is op 8 september 2023 geopend

HUB ME-NU! Is een methode, ontwikkeld door Witteveen+Bos, om een duurzame mobiliteitshub te ontwerpen op basis van de voorkeuren van de eindgebruikers. De methode is een soort proceskaart om te komen tot een succesvolle mobiliteitshub. Bekijk hier de presentatie.

Tot slot biedt tanQyou met Transferium Marsum een interessante integrale blik op de mobiliteitsaspecten van hubs door de afstemming tussen infrastructuur, modaliteiten en digitalisering. Dit ontwerp gaat in op zowel de locatieaspecten als de systeem- of netwerkaspecten van hubs. Ook besteedt tanQyou aandacht aan energievraagstukken. Bekijk hier de presentatie.

Een uitgebreid juryrapport volgt bij de uitreiking van de prijs op het Nationaal Verkeerskundecongres op 2 november.