Nieuwsbericht

Nieuwe stedelijke hub: 17 nieuwe elektrische deelauto's bij Utrecht Centraal Station

Profielfoto van Kennisplatform CROW
15 december 2021 | 1 minuut lezen

Utrecht Centraal Station is sinds vandaag thuisbasis voor 17 elektrische deelauto's. Met deze nieuwe deelhub is er aansluiting tussen OV en deelauto's. De inzet van deelmobiliteit is een belangrijk onderdeel in de naaste toekomstplannen van de gemeente.

Met de thuisbasis voor 17 deelauto’s direct naast Utrecht Centraal kunnen reizigers niet alleen overstappen op een trein of bus, maar ook hun reis vervolgen met een volledig elektrische deelauto. Het is nu mogelijk om een reis met gemak volledig duurzaam af te leggen.

deelautoParkeergarageCroeselaan(1)

De auto’s van SIXT share, We Drive Solar en Amber staan op vaste parkeerplekken in de garage Croeselaan, direct onder het Jaarbeursplein.
De toegang tot deze garage ligt op 100 meter loopafstand van de stationshal.
Door deelauto’s toegankelijker te maken en op goede locaties aan te bieden wil de Gemeente Utrecht het gebruik ervan stimuleren. Met dit nieuwe deelautopunt wordt het aanbod van elektrische deelauto’s voor bewoners en werkenden in Utrecht flink uitgebreid.

Dit deelautopunt op het drukste reizigersknooppunt van Nederland past naadloos in de trend waarbij er flexibel over mobiliteit gedacht wordt.

 

*Foto's van Gert-Jan Peddemors