Nieuwsbericht

Grensverleggend groeien - Nationaal Verkeerskundecongres 2023

Profielfoto van Kennisplatform CROW
18 oktober 2023 | 2 minuten lezen

Hoe houden we de stad en het omliggende gebied bereikbaar? Hoe geven we letterlijk en figuurlijk de ruimte aan iedereen, zonder daarbij in te leveren op leefbaarheid of duurzaamheid? Een flinke opgave met een groot sociaal aspect. Het moet anders en dat moeten we samen doen. Tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres 2023 op 1 en 2 november gaan we hierover met elkaar in gesprek in Amsterdam! 

Meld je hier aan

1 november: Op excursie rondom Amsterdam

Tijdens het precongres op 1 november neemt de Vervoerregio Amsterdam (VRA) je mee op excursie. De excursie start in het huis van de Regio, in Amsterdam-Noord. Vervolgens komen diverse projecten in de Vervoerregio voorbij. Van de iconische Melkwegbrug en de oude kern van de stad Purmerend tot ambities op het gebied van duurzame mobiliteit. 

Daarna volgt een bezoek aan de splinternieuwe Uithoornlijn die pas in juli 2024 gaat rijden. Op dit moment zijn de testritten nog in volle gang, maar met deze nieuwe tramlijn vanuit Amstelveen wordt de bereikbaarheid van Uithoorn aanzienlijk verbeterd. De VRA neemt je mee in de aanleiding en de impact van deze nieuwe tramlijn op de omgeving.  

Als bezoeker van het precongres ontvang je een dagpas van GVB. Hiermee kun je 24 uur onbeperkt reizen in Amsterdam en is het vervoer naar de avondlocatie of terug naar de beginlocatie voor je geregeld. Duurzaam en handig!

Lees hier meer over het precongres.

2 november: Het programma

Het overkoepelende thema dat deze editie centraal staat, is Grensverleggend groeien. Op 2 november kun je je eigen programma samenstellen door in de sessierondes te kiezen welke presentaties, workshops of walkshops jij wilt bijwonen. Hieronder het plenaire programma. Voor een volledig overzicht van alle sessies klik hier.

Plenair programma

10.00 uur Welkom door Pieter Litjens

10.10 uur Keynote Margot Ribberink

10.40 uur Panelgesprek onder leiding van Margot Ribberink

11.20 uur Uitreiking prijsvraag Duurzame Mobiliteitshub & bekendmaking gastheer 2024

11.30 uur Pauze

12.00 uur Eerste sessieronde - keuze uit 8 sessies

13.00 uur Lunchpauze

14.00 uur Tweede sessieronde - keuze uit 9 sessies

15.00 uur Pauze

15.30 uur Derde sessieronde - keuze uit 8 sessies

16.30 uur Borrel en bekendmaking 'Beste Bijdrage'

17.30 uur Einde