Nieuwsbericht

Nieuwe Leidraad Fietsparkeren

Profielfoto van Kennisplatform CROW
7 december 2023 | 1 minuut lezen

De nieuwe Leidraad Fietsparkeren van CROW is beschikbaar. Met het toenemende aantal fietsers groeit de vraag naar fietsparkeer-oplossingen. De Leidraad Fietsparkeren is een bron van kennis voor beleid, ontwerp, inrichting en onderhoud op het gebied van parkeren en stallen van fietsen.

Onderwerpen toegevoegd

Dit is de vierde editie van de Leidraad Fietsparkeren. Net als in de vorige editie, biedt de leidraad handvatten voor beleidsmakers en ontwerpers om fietsparkeren op een juiste manier te organiseren en uit te voeren. In deze nieuwe, geheel geactualiseerde versie zijn ook nieuwe onderwerpen en hoofdstukken toegevoegd. Zo is er kennis toegevoegd over acceptabele loopafstanden naar voorzieningen; fietsparkeerduuronderzoek en doelgroepenaanpak; fietsparkeerkencijfers; vernieuwde voorzieningenbladen met onder andere de fietsvlonder; en er is meer aandacht voor gedrag.

De Leidraad Fietsparkeren is bedoeld voor iedereen die zich met het parkeren/stallen van fietsen bezighoudt: van beleid tot en met de inrichting van de stallingen en het toezicht. De leidraad richt zich ook op degenen die zich bezighouden met de inrichting, het beheer en de kwaliteit van de openbare ruimte.

Meer informatie of bestellen

De nieuwe Leidraad Fietsparkeren is een betaalde publicatie.De leidraad is beschikbaar als boek en in digitale vorm als onderdeel van de Online Kennismodule Fietsverkeer en Online Kennismodule Parkeren