Nieuwsbericht

Concessieposter regionaal openbaar vervoer 2024

Profielfoto van Kennisplatform CROW
22 februari 2024 | 1 minuut lezen

Elk jaar publiceert CROW-KpVV een overzicht van de stand van de ov-concessies, hun looptijd en welk openbaarvervoerbedrijf de concessiehouder is. Nu gaat het op de stand van zaken op 1 januari 2024. Bekijk de poster hier.

Het aantal ov-concessies is opnieuw afgenomen door het samenvoegen van Zaanstreek en Waterland en het toevoegen van Lelystad en IJsselmond aan de concessie IJssel-Vecht. In beide nieuwe concessies rijdt EBS. Dat is te zien op de Concessieposter regionaal openbaar vervoer 2024.

In Overijssel is de nieuwe concessie Twente van start gegaan. Arriva heeft hier het stokje overgenomen van Syntus (Keolis) voor in ieder geval de komende vier jaar. De kenmerkende rode bussen met Twents Ros zijn vervangen door elektrische bussen in de RRReis-kleurstelling.

In december 2024 start een nieuwe concessieperiode in Fryslân en in Zuid-Holland Noord. In Zuid-Holland Noord volgt Qbuzz de huidige vervoerder Arriva op. Voor de concessie Fryslân loopt nog een bezwaarprocedure tegen de voorlopige gunning aan Qbuzz.

Voor de beide concessies in Utrecht zal in de loop van 2024 duidelijk worden wie de nieuwe vervoerder wordt.

Overzicht posters voorgaande jaren

Posters waarmee CROW-KpVV sinds 2005 jaarlijks de stand van zaken ‘in kaart’ bracht zijn te vinden op de overzichtspagina.