Nieuwsbericht

Programma Congres Duurzame Mobiliteit bekend

Profielfoto van Kennisplatform CROW
26 maart 2024 | 1 minuut lezen

Kennisplatform CROW, CE Delft, Berenschot, VNG, IPO, Panteia en DRIFT hebben de handen wederom ineen geslagen om een inhoudelijk congres te organiseren over de transitie naar duurzame mobiliteit. Speciaal voor professionals die werken bij of voor gemeenten en provincies die bezig zijn of concreet aan de slag willen met duurzame mobiliteit.

Een duurzaam en zorgeloos mobiliteitssysteem en 55% Co2-reductie in 2030 ten opzichte van 1990. Dat is nogal een ambitie. Regionale mobiliteitsprogramma’s moeten hierin het verschil gaan maken. Maar waar begin je? En hoeveel en welke stappen moet je zetten om dichter bij die ambitie te komen? Daarvoor heb je inzicht nodig in waar je nu staat ten opzichte van die ambitie. Een belangrijke voorwaarde bij beleidsvorming voor een schonere lucht en zorgeloos gebruik van mobiliteitsvormen.

Inhoudelijk programma

Het congres Duurzame Mobiliteit op 14 mei biedt gemeenten en provincies hulpmiddelen en handvatten om met elkaar die ambitie waar te maken. En inmiddels is zowel het plenaire programma als de inhoud van de deelsessies grotendeels bekend. Deze delen we graag alvast met je. 

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Laten we de krachten bundelen!

We bieden je hulpmiddelen en handvatten om aan de slag te gaan. Want waar begin je? En welke stappen moet je zetten om dichter bij die ambitie te komen? Daarin trekken we graag samen met jou en andere vakgenoten op. Door kennis en ervaringen uit te wisselen, praktijkvoorbeelden aan elkaar te laten zien en met elkaar in gesprek te gaan. Want we hebben elkaar nodig om de transitie naar duurzame mobiliteit te kunnen realiseren.  

Zien we je op dinsdag 14 mei in Villa Jongerius in Utrecht?