Kennisnetwerk Mobiliteitshubs

Mobiliteitshubs zijn fysieke schakels tussen vervoersmodaliteiten, die naast hun mobiliteitsfunctie ook als concentratiepunt voor ruimtelijke ontwikkeling kunnen dienen. Ze kunnen bijdragen aan verschillende beleidsdoelen. Bijvoorbeeld aan het autoluw maken van steden. Een effectieve uitwerking van mobiliteitshubs vraagt om een verbijzonderde vorm van integrale gebiedsbenadering; namelijk een hub waar energie, mobiliteit en ruimte elkaar versterken. Samenwerking tussen de provincie, regio, gemeenten, ontwikkelaars en mobiliteitsaanbieders is hierbij essentieel. Mobiliteitshubs.nl inspireert en biedt een selectie van kennis om hiermee aan de slag te gaan!

Meer over mobiliteitshubs

252 Professionals
357 Posts

Nieuws

Nieuwe themapagina over publieke mobiliteit

CROW werkt vanuit de Werkgroep publieke mobiliteit decentrale overheden aan een gedeelde agenda publieke mobiliteit. Ter ondersteuning van de decentrale...

Uitgelichte thema's

Ov-knooppuntontwikkeling

Ov-knooppuntontwikkeling

Ov-knooppunten vormen samen met het netwerk de keten waarover reizigers reizen. Ze verbinden onze steden en dorpen...

Agenda

29 mei
2024

De Verkeerskundige van de Toekomst

Als vervolg op de succesvolle bijeenkomst tijdens het NVC 2023, houden CROW, KIVI en NVC op...

Documenten

Afbeelding van Inclusieve deelmobiliteit

Inclusieve deelmobiliteit

Publicatiedatum:
Uitgever:
Rijksoverheid
Onderzoeksrapport over de inclusiviteit van het huidige aanbod van deelmobiliteit en de mogelijkheden om de inclusiviteit te stimuleren.
Afbeelding van Handelingsperspectief Ov-knoop Den Haag Laan van NOI

Handelingsperspectief Ov-knoop Den Haag Laan van NOI

Publicatiedatum:
Uitgever:
Goudappel
Handelingsperspectief met betrekking to de (door)ontwikkeling van de ov-knoop Den Haag Laan van NOI samengesteld door Goudappel.
Afbeelding van Handreiking Stedelijke knooppunten: een breder perspectief

Handreiking Stedelijke knooppunten: een breder perspectief

Publicatiedatum:
Uitgever:
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
De handreiking maakt inzichtelijk welke inrichtings- en ontwerpprincipes belangrijk zijn voor de ontwikkeling van stedelijke knooppunten met een goede ruimtelijke kwaliteit.

Altijd op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het thema mobiliteitshubs en duurzame gebiedsontwikkeling met de nieuwsbrief van het Kennisnetwerk Mobiliteitshubs. Meld je aan en ontvang een overzicht van de laatste nieuwtjes, nieuw gepubliceerde kennisproducten en inspirende bijeenkomsten of events.

Meld je aan